joi, 29 decembrie 2011

29.12 sau cum le spunem noi barbatilor din viata noastra

Buna seara,

Bine ai venit in mintea mea. Ia loc, te rog. Tu esti Gio si vrei sa vorbim putin, asa-i? Ok. Despre ce? Ah, despre barbatii tai.

Minciuni, niciodata n-au fost ai tai cu adevarat, stii bine. Dar hai, hai sa-ti facem hatarul asta, sa vorbim despre ei. Poftim? Ah, despre cum i-ai numit. Ii luam cronologic? Nu? Ah, haotic. tipic tie. Fie, atunci!

Cu ce sa incepem?

Cu cei pe care i-ai numit dupa poreclele furnizate de altii. Aia nu merita atentia, atata de dragi ti-au fost, ca i-ai chemat dupa cum scrie in buletin sau ii striga vecinii de bloc. Trecem peste nimicuri.

Cu adoratii? Adoratii au fost 2. Si jumatate, ai tins sa-i spui si unui al treilea, da' nu te-a lasat inima, cand te gandeai la ceilalti doi. Eh, e un cuvand urat si sunt sigura ca i-ai iubit mult. Dar cuvantul asta, adoratule, suna aproape matern. Zice-ai ce vrei, a fost vorba despre barbati inferiori tie, Gio. Barbatii aia draguti, blonzi, creti, cu mustata, haiosi, da, stiu ma ca i-ai iubit, dar recunoaste: ti-au fost inferiori.

A fost si el ma, pe care l-ai numit in atatea feluri. Da, stim despre cine vorbesti. Pe el il iubeai, dar intr-un mod adolescentin, pentru ca mai aveai putin si ajungeai si tu ca pustoaicele alea sa-i spui "iepuras si ursulet', atata de drag iti era. Dar da, Gio, recunoaste, era iubire de copii aia.

Ah, da, sigur, cei carora le-ai zis "tu". Au contat, sigur, in felul lor, dar iubirea pentru "tu" nu e ca-n filme, singura adevarata. La tine a fost o lehamite de vocative, scumpa, dulce Gio.

Le-ai spus si babe la un moment dat - batjocora. Pe aia i-ai dispretuit pana-n varful unghiilor.

Stiu la ce te gandesti - la singurul care conteaza acum. La "dragul meu" - aproape filial, acel fel taraganat al tau sa-l zic si desi uneori suna ironic, stii ca nu e. E pe bune, tu spui "dragul meu" rar si din toata inima si doar atunci cand simti barbatul, cand simti superioritatea, cand il simti pe el mai destept decat tine, mai puternic, mai deschis, mai om. Pe el care nu e neaparat mai cult, doar ca el e asa si intelege tot ma Gio, atata de multe incat te intrebi mereu cum dracu de pe tine nu te-a inteles. Acum ai aflat, Gio. Barbatii tai sunt fix asa cum ii numesti tu.

Acuma iesi afara. Noapte buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog