vineri, 11 martie 2016

omul moment

Se intampla des in viata oamenilor sa ai Momentul.
Prostii se ataseaza de el si incearca sa-l pelungeasca la infinit si nu le iese si sunt dezamagiti.
Obisnuiam sa fac la fel.
Dar m-am maturizat. Am invatat ca sunt momente care trebuie sa ramana Momente.
Nu avem voie sa le prelungim, sa tragem de ele, sa le prostituam cu vulgaritatea dependentei noastre emotionale de ele. Trebuie doar sa le simti profund in tine, in toata carcasa ta emotionala, sa-ti umple nerusinate golurile din structura ta psihologica, sa-ti alerge nebune, haotic, prin vene. Sa iti controleze bataile de inima ca un papusar schizofrenic.
Sunt oameni care sunt facuti sa fie Momente pentru tine. Si lasa asa, asa e bine. Nu te chinui sa crezi ca va fi altfel, asa e facuta viata. Invata sa te lasi stapanit pana in cele mai mici procese neuronale de Moment. Si niciodata nu regreta nimic din ceea ce faci stapanit de Momentul tau, de omul tau Moment cu ochii mari si zambet turtit.
Cat de placuta si linistitoare e senzatia pe care o ai cand toata fiinta ta e concentrala, emotional si neuronal, pe o singura Idee. Cand si daca lumea asta ar lua-o razna, ar exploda miezul Pamantului fix sub nasul tau, s-ar sinucide femei insarcinate, s-ar omori intre ei frati gemeni sau batranii ar face orgii in camera ta, chiar si asa, mintea ta nu ar putea sa proceseze nimic altceva in afara de Moment. Liniile copului. Curburile genelor. Picaturile de ploaie proiectate de becurile diminetii pe pielea usor inchisa, prin geamul tramvaiului 21. Zvacnetul degetului aratator pe degetul tau aratator. Centimetri de piele pe centimetri de piele, in palma unui hau de ganduri, senzatii, emotii. Degete pe rochie. Perfectiunea miscarilor in mijlocul unei furtuni de zgomote si voci. Zambetul lung si turtit, de copil rasfatat.
Clisee.
Epitete care se repeta.
Miscari pe care le-ai facut de un milion de ori.
Cuvinte pe care le-ai mai zis si o sa le mai zici.
Dar.
Unicitatea senzatiei de mirare. De revolta. De mirare. De zcrasnet de dinti si respiratie profund profunda.
Perfectiune.
Momentul.
Momentul e atunci cand ai convingerea ca ai in fata ta perfectiunea, cea mai desavarsita opera de arta a naturii. Si e prima data cand ai emotia asta.
Timiditatea unui la revedere in ploaie si Momentul si-a incheiat rolul in viata ta.
Viata ta isi continua cursul, nesimtitoare la Momentul tau, de parca nici nu stie ca a fost acolo. Si nici tu nu-i spui, las-o sa creada ce vrea, ascunde-ti zambetul involuntar sub masca ta de copil serios.
Reset.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu