sâmbătă, 16 iulie 2011

despre dualitate.


stii e ca atunci cand pierzi controlul sau cand simti ca nu l-ai avut niciodata, cand o revolutie are loc prin tine pe undeva si brusc baiatul ala cu care nu ai vorbit decat rareori la munca iti da chat si te intreaba daca mergi cu el in vama si tu esti "wow, ce se intampla?" si incerci sa fii asa nicicum si brusc stai si te gandesti "credeam ca e mai destept" si cad toti peretii se surpa exact ca-n poeziile lui Teodor Duna.

stii e ca atunci cand brusc intr-o secunda sau 2 sau 3 sau mai multe ai devenit altcineva si citesti lucruri scrise de tine si zici "ce fraiera o fi tipa asta, de scrie asa tampenii" si altii iti spun "da' tu ai scris" si razi "hahaha" " nu nu nu nu poate fi scris de mine, eu sunt rece si vorbesc mai putin ca ea si cu mai multa logica"

si a doua zi te trezesti ca esti ea si n-ai logica si scrii fara sa te opresti fara semne de punctuatie fara cuvinte scrii printr-un dicteu mental si te crezi interesanta pentru ca esti suprarealista si totusi esti tipa aia pe care a doua zi o s-o crezi fara logica si vei spune despre prietenii ei ca nu-s originali sau ca nu-s seriosi sau ca "ce e cu astia frate? niste golani" si e tipa aia langa ei si zici "uite-o pe fraiera aia suprarealista" ce cacat.

stii e ca atunci cand nu stii daca esti buna sau rea sau daca merita sa-ti pui intrebarea.

stii e ca atunci cand te gandesti "ce pula mea de rost are viata asta de rahat cand ma trezesc mananc ma imbrac si plec muncesc ma intorc mananc ma dezbrac si dorm si asa la inifinit nu asta vreau sa las in urma vreau sa fiu cumva mereu altcumva nu cineva atat de plat si serios vreau sa scriu intr-un mod suprarealist si vreau sa fiu si eu cu tipii aia golani si neseriosi si ah dar stai cine gandeste acum in capul meu?"

stii e ca atunci cand sunt doi in tine.

stii e ca atunci cand visezi ca esti insarcinata.

stii e ca atunci cand stai si te gandesti "care dintre ei face asta si cine gandeste pentru tine care din aia doi?" ca atunci cand esti singur cu tine si auzi multe voci.

stii e ca atunci cand iti iubesti viata tocmai pentru ca e originala si faci lucruri pe care altii nu le-ar face combinate cand esti golanca si serioasa in acelasi timp cand porti si pantaloni si fusta in fiecare saptamana cand ai unghiile proaspat lacuite dar iti put tenesii cand ai sandale cu talpa inalta dar ai machiajul intins cand privesti de sus lumea si pe tine de jos si zici uite iti vad in nas vad america in nasu' tau si vad matreata altora si totusi cine spune ca e bine sau rau sa faci asta?

stii e ca atunci cand unii oameni te iubeau pentru cum erai si acuma iti zic "da, pai asa esti tu, mie nu-mi pasa" si iti inchid telefonul.

stii e ca atunci cand dimineata poti sa ghicesti cat e ceasul dupa soare, ca atunci cand noaptea nu poti sa ghicesti cat e ceasul dupa luna.

stii e ca atunci cand citesti o carte proasto-buna si nu stii cum s-o cataloghezi.

stii e ca atunci cand esti zodia pesti si mereu te trage ba intr-o parte ba in alta viata si uneori e asa alteori e altfel e ca atunci cand ai in fata doua oua ochiuri si nu stii cu care sa incepi si e ca atunci cand nu stii cu ce tenis sa te incalti mai intai sau pe ce parte a strazii sa mergi si uneori mergi pe partea cu Rosal-ul chiar daca pute pentru ca ieri ai mers pe cealalta.

stii e ca atunci cand uneori esti desteapta si alteori proasta.

stii e ca atunci cand nu stii daca sa pleci sau sa ramai sa cedezi sau sa lupti sa zambesti sau sa trantesti usi sa scrii sau sa citesti sa iti tenesii sau sandalele sa inchizi geamul sau sa-l lasi deschis sa musti sau sa saruti hai la dracu tu chiar stii cum e ce rost are sa-ti mai zic?

si stii, m-ai intrebat ce-as vrea sa beau si-acuma nu stiu daca sa-ti zic o cola sau o cafea.

si tu zambesti trantind cana pe masa si-mi zici la dracu' tu femeie bea-le pe amandoua si fii amandoua si fa-le pe amandoua. e atat de greu?

si-ntreb acum: e-atat de greu?

si cred ca dualitatea nu e ca o tumora ce trebuie extirpata.

cred ca ai avut dreptate, ma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu